Rijstsla met chorizo

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel een citroen. Verwijder de schil met een rasp met een middelgroot rooster. Vang daarna ook het sap op.
  • 2 Kook de rijst +/- 10 min. (of volgens de aanwijzingen van de fabrikant) in gezouten kokend water met daarin de citroenschil. Laat uitlekken.
  • 3 Pel de chorizo, snij hem in schijfjes en bak die 4 min. op een matig vuur in een pan met antiaanbaklaag.
  • 4 Snij de helft van de komkommer in dunne schijfjes en de rest in blokjes. Doe ze samen met de nog warme rijst, de chorizo, de uien, de peterselie en de munt in een kom, gevolgd door het citroensap dat je eerst onder de azijn, de olie, zout en peper hebt geklopt.
  • 5 Meng, laat afkoelen en zet minstens 2 u. in de koelkast. Snij de andere citroen in schijfjes en daarna in driehoeken. Versier er het bord mee en dien op.

Rijstsla met chorizo is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hamspiesen
0 min
Bekijk recept
ROLLETJES GEVULD MET RIJSTSALADE MET ANANAS EN
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept