Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
  • 2 Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
  • 3 Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
  • 4 Verdeel de plakjes over de borden.
  • 5 Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
  • 6 Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
  • 7 Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
  • 8 Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  • 9 Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar). 1
  • 0 Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes. 1
  • 1 Dien koel op met brood.

Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept