Tatin van rapen met eendenkonfijt

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th 6-7 (200°C).
  • 2 Schil de rapen en blancheer ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, snij ze in kwartjes en bak ze 5 min. op een zacht vuur in de hete boter.
  • 3 Verwijder al het vet en het vel van de stukken konfijt. Hak de rapen grof.
  • 4 Beboter een ronde taartvorm met hoge rand, bestrooi hem met suiker, leg daarin de rapen met de bolle kant naar de vorm toe en bedek ze met konfijt.
  • 5 Strooi er zout en peper op en dek alles af met bladerdeeg. Prik er enkele keren met een vork in. Laat 35 min. bakken in een hete oven: de bovenkant moet goudbruin zijn.
  • 6 Laat 5 min. rusten en ontvorm dan de taart door ze om te keren op een dienschotel. Dien onmiddellijk op.

Tatin van rapen met eendenkonfijt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept