1 Was de bonen, verwijder de uiteinden en de vezels en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze lichtjes beetgaar moeten blijven. Hou ze onmiddellijk onder ijskoud water en zet ze in de koelkast.
2 Spoel de palmharten af onder koude water en laat ze grondig uitlekken. Snij ze vervolgens in heel fijne schijfjes.
3 Was de sla, verwijder de harde delen en hak hem in reepjes.
4 Doe de pindanoten in een vijzel en stamp ze grof. Maak de pimenten schoon en ontpit ze, hak ze vervolgens in kleine stukjes.
5 Leg de sla op de bodem van een schotel en doe daarbij de afgekoelde sperziebonen, het gehakte piment en de palmharten. Strooi daarover de gedroogde garnalen en meng voorzichtig.
6 Maak de saus klaar door het limoensap te mengen met 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel bruine suiker. Doe er zout en peper bij. Giet deze saus over het slaatje en doe de gestampte pindanoten erbij.
Slaatje met garnalen en palmhart is een recept van Delhaize