Eieren in een pannetje met asperges

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strijk vier ovenschoteltjes in met boter en zet ze in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200° C).
  • 3 Verwijder de aspergepunten (± 4 cm). Stoom ze 3 tot 5 minuten: ze moeten stevig blijven.
  • 4 Snij de rest van de asperges in schijfjes (± 300 g in totaal) en kook ze 15 tot 20 minuten in een bodem gezouten, kokend water. Laat ze zorgvuldig uitlekken en mix ze tot een fijne moes met zout, peper en muskaat. Meng er de gouda onder en verdeel alles in de ovenschoteltjes.
  • 5 Doe 50 ml zure room in elke schaaltje en breek er een ei in. Doe er vervolgens peper op.
  • 6 Giet het kokende water onmiddellijk in de braadslee van de oven. Zet de schaaltjes erin. Bak de bereiding 5 minuten in de warme oven, th.6-7 (200° C) : de eidooier moet vloeibaar zijn, het wit stevig.
  • 7 Versier de schaaltjes met de aspergepunten en dien ze meteen op met geroosterd brood. U kan de punten ook gebruiken om mee te soppen.

Eieren in een pannetje met asperges is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept