1 Klop de mosterd met de azijn en vervolgens de olie, zout en peper. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en verwijder alle velletjes en vezels.
2 Snij hem in heel fijne schijfjes en snij deze vervolgens in twee in een waaiervorm.
3 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes. Besprenkel hem meteen met citroensap.
4 Laat de biet uitlekken en snij ze in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze in heel fijne schijfjes. Plet de noten grof.
5 Maak de radicchio schoon, spoel af en zwier droog. Snij de blaadjes in reepjes.
6 Giet ze in een slakom met de appel, de biet, de sinaasappel, de sjalot, de rozijnen en de noten. Giet de vinaigrette erbij en meng.
7 Verwijder de korst van de Piave Vecchio en snij er met een groenteschiller krullen af boven de slakom.