Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem de sint-jakobsnoten 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem van een grote antikleefpan. Schep er 8 eetlepels geraspte parmezaan op hoopjes in, leg ze ver genoeg uit elkaar en druk ze plat met de rug van de lepel. Verwarm op vrij hoog vuur tot de chips lichtjes bruin kleuren aan de randen. Laat het bakpapier uit de pan glijden en laat afkoelen. Breek 2 chips in grote kruimels.
  • 4 Laat de boter in de pan kleuren op vrij hoog vuur. Laat er de sint-jakobsnoten kort aan beide kanten in korsten. Leg ze in een schotel, kruid met peper en zet ze 4 min. in de oven (niet langer!).
  • 5 Giet ondertussen 4 eetlepels balasamicoazijn in de pan, roer de bakresten los en neem van het vuur.
  • 6 Bedruip de salade met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid lichtjes met zout en meng goed. Verdeel over de borden, bestrooi met de chipskruimels, voeg de rest van de chips toe en de sint-jakobsnoten. Bedruip met een beetje ingekookte azijn en serveer meteen.

Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept