Gevulde rapen met zeevruchten

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook en pel de zeevruchten.
  • 2 Blancheer de rapen 5 tot 7 minuten in kokend water met een weinig zout. Laat ze uitlekken en lauw worden. Snij een hoedje van de rapen en hol ze uit.
  • 3 Verwijder zo veel mogelijk vruchtvlees, maar let erop dat u de bodem van de raap niet doorboort. Leg het vruchtvlees apart.
  • 4 Fruit de fijngehakte sjalot in de hete olie. Voeg het vruchtvlees van de rapen en tomaat toe. Kruid met peper en zout, dek af en laat 5 minuten bakken op een matig vuur. Voeg daarna de zeevruchten toe en laat nog 1 minuut bakken om de zeevruchten op te warmen.
  • 5 Vul de rapen met de warme vulling. Bestrooi met peterselie en zet het hoedje terug op de gevulde raap. Dien onmiddellijk op.

Gevulde rapen met zeevruchten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept