Bavarois van groene asperges met mierikswortel

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de onderkant van de asperges.
  • 2 Bind ze samen in een bundel en kook ze in licht gezouten water tot ze al dente zijn.
  • 3 Laat ze uitlekken en hou onder koud water.
  • 4 Leg 4 mooie punten aan de kant voor de versiering (bewaar ze in een kom met ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden).
  • 5 Snij de rest in stukken en doe ze in de kookpan met de melk.
  • 6 Laat koken tot de asperges gaar zijn.
  • 7 Mix vervolgens tot een glad mengsel.
  • 8 Laat de gelatine week worden in koud water.
  • 9 Zodra de gelatine zacht is, laat uitlekken en voeg samen met de mierikswortel toe aan de asperges. 1
  • 0 Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost. 1
  • 1 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 2 Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast. 1
  • 3 Dien koud op met de aspergepunten en een beetje paprikapoeder als versiering.

Bavarois van groene asperges met mierikswortel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept