1 Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
2 Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
3 Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
4 Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
5 Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over 6 borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
6 Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.
Parmezaanse salade met scampi en asperges is een recept van Delhaize