Parmezaanse salade met scampi en asperges

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
  • 2 Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  • 3 Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
  • 4 Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
  • 5 Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over 6 borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
  • 6 Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.

Parmezaanse salade met scampi en asperges is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept