Kroketten met spek

4
20 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten kokend water.
  • 2 Bak de spekreepjes bruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Laat ze goed uitlekken.
  • 3 Giet de aardappelen af, doe er de boter bij en prak ze met de pureestamper. Voeg 1 losgeklopt ei toe en meng krachtig. Doe er dan de spekreepjes en de peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Leg vershoudfolie of bakpapier in een rechthoekige schaal en doe er de bereiding in. Druk goed aan. Dek af en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
  • 5 Haal de bereiding uit de vorm en snij in rechthoeken. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het 2de met peper en zout losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Dek af en zet minstens 1 u. in de koelkast.
  • 6 Bak de kroketten goudbruin in de hete frituurolie (180°C) en serveer ze warm als bijgerecht bij gebraad, gevogelte of vis.

Kroketten met spek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van grijze garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept