1 Kook de eieren hard in 8 à 9 min. Laat ze afkoelen onder koud stromend water.
2 Breek de eieren voor de mayonaise en doe de dooiers in een mengbeker. Voeg de mosterd, een scheutje vers citroensap en een beetje water toe. Plaats de staafmixer in de beker en beweeg de mixer op en neer terwijl je de olie toevoegt. Mix tot een gebonden mayonaise.
3 Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de kappertjes, de verse peterselie en de dille en doe alles in een mengschaal. Pel de eieren, doe ze bij de kruiden en stamp alles grof met een pureestamper. Voeg een beetje zelfgemaakte mayonaise toe en meng. Voeg op het einde de zure room toe en breng op smaak met enkele druppels azijn, peper van de molen en zout.
4 Snijd brede boterhammen van het brood en snijd de korstjes eraf. Leg de boterhammen onder de grill en kleur ze goudbruin aan beide zijden.
5 Schik op elke toast een portie gerookte zalm. Schep daarbovenop de verse eiersla en een toefje verse tuinkers.