Gazpacho Andaluz

4
20 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
  • 2 Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
  • 3 Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
  • 4 Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de tweede paprika grof.
  • 5 Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • 6 Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.

Gazpacho Andaluz is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gazpacho andaluz salade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kapsalon ‘gezond’
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gazpacho Andaluz
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept