Zoek
Garnalensoep met tomaten en whisky
4
35 min
Delhaize
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 blik van 400 g gepelde tomaten
10 g boter
fleur de sel
500 g kleine roze garnalen
1 teentje look
50 cl ontvette gevogeltebouillon
peper van de molen
6 cl whisky
1 witte ui
Bereiding
1
Pel de ui en hak hem fijn.
2
Doe hetzelfde met de look.
3
Laat de boter smelten in een grote kookpan en laat daarin de ui slinken.
4
Giet de whisky erbij en flambeer.
5
Doe er dan de garnalen bij en laat twee minuten stoven.
6
Giet de gepelde tomaten in blokjes en de gevogeltebouillon erover.
7
Laat 20 minuten lichtjes sudderen.
8
Mix vervolgens tot een gladde soep.
9
Kruid bij met zout en peper en dien heet op met een toast van stokbrood.
Garnalensoep met tomaten en whisky is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cocktailsaus
Bijgerecht
Bekijk recept
Cocktail van tijgergarnalen met whisky
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalensoep met sherry
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept