Jota (soep met cannellinibonen)

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de cannellinibonen en giet ze in een slakom. Bedek ze met koud bronwater en laat ze 12 uren weken op een koele plaats.
  • 2 Laat ze uitlekken en giet ze in een grote kookpot, met de fijngehakte pancetta en voldoende koud bronwater zodat de bonen volledig bedekt zijn. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat ze gedurende 1 uur 30 op een zacht vuurtje koken (30 minuten in de snelkookpan). Voeg koud water toe indien nodig.
  • 3 Leg ondertussen de stukken kool in een braadpan met zout, peper, 15 cl koud water, laurier en komijn. Breng aan de kook en laat ze 3 minuten stoven, roer regelmatig.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak daarin de knoflook aan. Houd ze apart. Laat nu al roerend de bloem 2 minuten bruinen in de pan. Voeg er de gestoofde kool aan toe en laat 5 minuten verder koken.
  • 5 Meng de kool en de gebakken knoflook onder de cannellinibonen met de rest van de olie en laat nog 30 minuten koken op een zacht vuurtje (10 minuten in de snelkookpan). Serveer gloeiend heet.

Jota (soep met cannellinibonen) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept