1 Snijd de knolselderij in vier. Snijd 3/4 in grote blokken. 1/4 in flinterdunne schijfjes. Zet opzij.
2 Kook de knolselderij, de aardappel, de knoflook, de prei en de rapen in de bouillon. Breng op smaak met kurkuma en koriander. Kruid met peper en zout.
3 Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Verminder het vuur tot de helft. Laat 25 minuten koken. De groenten zijn gaar als ze bij het prikken met een vork geen weerstand meer bieden.
4 Verwarm de oven voor op 250°C.
5 Pureer de groenten met een handmixer of een draaizeef. Verwarm deze even kort gedurende 3 minuten.
6 Bestrijk de flinterdunne schijfjes knolselderij met olijfolie. ‘Droog’ ze 5 minuten in de oven.
7 Voeg de sojaroom aan de soep toe. Breng zo nodig nog wat op smaak.
8 Verdeel in kommen of diepe borden. Versier met de knapperige knolselderijchips.
Velouté van knolselderij met Indische kruiden is een recept van Delhaize