1 Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
2 Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
3 Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
4 Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
5 Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.
Velouté van witte boontjes met knapperig spek is een recept van Delhaize