1 Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
2 Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3 Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
4 Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.
5 Heel lekker in combinatie met rood vlees, eend en wild.
6 Indien je geen knolselder met blaadjes vindt, gebruik dan platte peterselieblaadjes in de plaats.
Knolselderstoemp in groen jasje is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper