1 Snij de courgettes in 2 en verwijder de pitten met een lepel. Laat de aldus verkregen "vlootjes" 3 min. koken in gezouten kokend water, laat ze vervolgens voorzichtig uitlekken.
2 Fruit de gehakte uien in een bakpan met 3 eetlepels olie. Doe er na 3 min. de geperste teentjes look en de Provençaalse kruiden bij. Meng 2 min. en doe er het verkruimelde brood bij. Laat alles nog even mooi goudbruin bakken. Neem van het vuur, giet er de melk en vervolgens de eieren bij, meng goed en kruid af.
3 Olie een overnschotel in, leg daarop de courgettes en vul ze met de uienbereiding. Bestrooi met parmezaan en laat 25 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 6 - 180°C).
4 Dien warm op bij de gegrilde gerechten.
Gevulde courgettes op Provençaalse wijze is een recept van Delhaize