Appelcompote met karamel en gezouten boter

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Gooi ze in een pot die de gesmolten zachte boter bevat. Breek het vanillestokje in twee en voeg het toe. Laat het geheel 20 min. sudderen op een zacht vuurtje en roer er regelmatig ‘s door.
  • 2 Maak karamel met de suiker en twee eetlepels water. Haal de pot van het vuur zodra de suiker goudgeel is geworden, voeg er de gezouten boter aan toe en roer. Giet vervolgens de karamel over de blokjes appel, meng alles goed en dien op.

Appelcompote met karamel en gezouten boter is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept