Aardappelgratin

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel het teentje knoflook en snijd in de helft. Wrijf de ovenschotel in met het teentje knoflook en boter. Kruid met peper en zout.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd in hele fijne schijfjes van 0,5 cm. dik. Leg een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel en kruid met peper en zout. Schik daarop een nieuw laagje aardappelschijfjes en kruid opnieuw met peper en zout. Herhaal dit tot alle aardappelschijfjes op zijn.
  • 4 Meng de room met de melk en het eigeel, kruid met nootmuskaat en giet over de aardappelschijfjes. Bestrooi rijkelijk met de gruyèrekaas en bak mooi goudbruin en gaar in de oven gedurende 45 min.

Aardappelgratin is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept