2 Neem een mes met breed lemmet en plet de walnoten met de vlakke kant van het lemmet.
3 Klop de eieren los met de melk, de room, de verkruimelde roquefort, peper en een beetje zout.
4 Schil en snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. (met de mandoline). Spoel ze en dep ze dan droog met een keukendoek. Leg een laag aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel, overgiet met saus en bestrooi met een beetje gehakte noten. Leg er een laag aardappelschijfjes op, saus,... Doe zo voort tot al de ingrediënten op zijn.
5 Bestrooi alles met stukjes boter en tijmblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 15 minuten bakken op 210°C (stand 7).
6 Dien heel warm op bij gevogelte of vlees. Ook heel lekker als vegetarisch gerecht, geserveerd met een slaatje.
Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten is een recept van Delhaize