Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
  • 2 Neem een mes met breed lemmet en plet de walnoten met de vlakke kant van het lemmet.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, de room, de verkruimelde roquefort, peper en een beetje zout.
  • 4 Schil en snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. (met de mandoline). Spoel ze en dep ze dan droog met een keukendoek. Leg een laag aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel, overgiet met saus en bestrooi met een beetje gehakte noten. Leg er een laag aardappelschijfjes op, saus,... Doe zo voort tot al de ingrediënten op zijn.
  • 5 Bestrooi alles met stukjes boter en tijmblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 15 minuten bakken op 210°C (stand 7).
  • 6 Dien heel warm op bij gevogelte of vlees. Ook heel lekker als vegetarisch gerecht, geserveerd met een slaatje.

Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept