1 Pel de tomaten en verwijder de kroontjes. Spoel de paprika, snijd hem middendoor en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Pel de uien en de knoflook. Snijd de schoongemaakte tomaten, de paprika, de uien en de knoflook in grove stukken.
2 Zet een pot op het vuur met de azijn en de suiker en breng zachtjes aan de kook. Voeg de groenten toe en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
3 Laat het geheel 30 minuten zonder deksel zachtjes doorkoken. Voeg op het einde van de kooktijd de tomatenpuree toe en laat nog enkele minuten mee pruttelen.
4 Haal de pan van het vuur en haal alles door een fijne zeef.
5 Breng de ketchup opnieuw aan de kook en haal van het vuur wanneer hij de gewenste dikte heeft. Indien nodig kun je hem wat indikken met maïzena die je eerst even oplost in wat water.
6 Giet de ketchup in gesteriliseerde bokalen. Laat ondersteboven afkoelen zodat er zeker geen lucht aan kan en bewaar in de koelkast (3 maand houdbaar).