1 Spoel de sardinefilets onder koud stromend water, dep ze droog, snij ze langs de rugzijde in 2 , en verwijder de vin.
2 Pers het sap uit de citroenen : je hebt minstens 15 cl nodig. Giet er wat van in een schaal met platte bodem (in glas of in porselein). Leg er een laag sardinefilets in, leg ze goed plat en niet te dicht tegen mekaar. Kruid met zout, voeg citroensap toe en herhaal zoveel keer als nodig. Bedek volledig met citroensap. Dek af en zet minstens 24 uur in de koelkast.
3 Laat de filets voorzichtig uitlekken en gooi het sap weg. Giet wat olie in een schaal, leg er een eerste laag sardines in, bestrooi met koriander en plakjes knoflook, voeg wat olie toe en herhaal tot alle ingrediënten op zijn (de sardines moeten volledig bedekt zijn). Dek af en zet minstens 12 uur in de koelkast.
4 Snij de sneden brood, net voor het serveren, in 4 en gril ze. Beleg elke crostini met een uitgelekte sardinefilet en met uitgelekte en gehakte tomaten.
5 Serveer bij het aperitief.
Crostini met sardines en gekonfijte tomaten is een recept van Delhaize