1 Doe de eierdooiers, de suiker en de melk in een grote kom en klop met de garde. Voeg dan de gesmolten boter toe, de bloem en eventueel het kaneel. Klop tot een glad beslag.
2 Rasp de geschilde appels met de grove kant van de rasp. Voeg ze toe aan het beslag en meng goed.
3 Klop 1 eiwit heel stijf met een snuifje zout (het andere eiwit wordt niet gebruikt). Spatel het onder het beslag. Laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
4 Breng het wafelijzer op een middelmatige temperatuur. Besmeer het met boter (met een siliconen keukenkwastje) en schep er ongeveer ¼ van het beslag in. Strijk het tot in de hoeken open en reken ± 5 min. tot de wafels goudbruin gebakken zijn. Bak zo 4 x 2 wafels.
5 Dien koud of warm op, eventueel met bloemsuiker of slagroom. Je kan ze gerust opwarmen in de broodrooster.
Zachte wafels met appels is een recept van Delhaize