Kleine beignets met confituur

36
35 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de gist op in de lauwe melk, meng goed.
  • 2 Meng de bloem, het zout en de suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de gesmolten boter in, de melk met de gist en het losgeklopte ei. Meng goed met een soepele spatel tot een glad en enigszins kleverig deeg. Dek het beslag af met een doek en laat gedurende 1 u. op een warme plaats rijzen.
  • 3 Bestrooi je handen met bloem en bewerk het deeg even. Maak kleine balletjes, leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad en laat er wat ruimte tussen. Laat nog 30 min. rusten.
  • 4 Neem het mandje uit de frituurpan en verwarm de olie tot 180°C.
  • 5 Dompel een schuimspaan in de hete olie, neem de schuimspaan er terug uit en leg er 3 of 4 deegballetjes op. Dompel alles in de olie en neem de lepel er voorzichtig uit. Laat 6 à 10 beignets tegelijk bakken, afhankelijk van de grootte van de frituurpan, Keer ze tijdens het bakken regelmatig om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen.
  • 6 Mix de confituur en verwarm in een grote steelpan. Hou de vloeibare confituur op temperatuur en dompel er telkens enkele beignets in. Neem ze er met een vork uit en laat ze afkoelen.
  • 7 Serveer op kampertemperatuur.

Kleine beignets met confituur is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept