1 Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er het rooster uit te nemen.
2 Ontrol 1 vel bladerdeeg en snij in 6 stukken, zoals bij een taart. Schep een koffielepel chocopasta in het midden van elke driehoek, kort bij de afgeronde kant.
3 Rol elke driehoek op naar de punt toe. Neem de 2 uiteinden vast en plooi ze naar elkaar toe om croissants te vormen.
4 Laat het vel bakpapier met de croissants op het ovenrooster glijden. Maak nog 6 croissants met het tweede vel bladerdeeg en leg ze ook op het rooster.
5 Breek het ei in een kom en klop het los met een vork. Bestrijk (met een keukenkwastje) de croissants met het losgeklopte ei. Zo zullen de croissants mooi bruin bakken en blinken wanneer ze uit de oven komen.
6 Laat ze ongeveer 15 min. bakken. Vraag hulp aan een volwassene om ze in de oven zetten en uit de oven te halen.
7 Serveer de croissants bij het ontbijt en smul ervan als ze nog een beetje warm zijn.
Verrassingscroissants met chocopasta is een recept van Delhaize