Frangipaneflapjes

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheid het eiwit van de dooiers.
  • 2 Meng het amandelpoeder, de suiker, de dooiers en vervolgens de gesmolten boter krachtig door elkaar.
  • 3 Voeg daarna voorzichtig de tot sneeuw opgeklopte eiwitten toe.
  • 4 Spreid het deeg uit en snij er 6 cirkels uit.
  • 5 Verdeel de frangipane over de onderste helft van de cirkels tot op 1 cm van de rand.
  • 6 Plooi de bovenste helft erover en maak de randen dicht door ze samen te drukken met de vingers en dan plat te duwen met een lepel.
  • 7 Bestrijk met het opgeklopte ei gemengd met 1 KL water.
  • 8 Laat 10 tot 15 min. bakken in een warme oven (stand 7-8, 220° C).

Frangipaneflapjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker