Zoek
Frangipaneflapjes
4
35 min
Delhaize
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g amandelpoeder
50 g boter
2 grote eieren 1 om mee te bestrijken
100 g rietsuiker
2 schijven bladerdeeg
1 koffielepel water
Bereiding
1
Scheid het eiwit van de dooiers.
2
Meng het amandelpoeder, de suiker, de dooiers en vervolgens de gesmolten boter krachtig door elkaar.
3
Voeg daarna voorzichtig de tot sneeuw opgeklopte eiwitten toe.
4
Spreid het deeg uit en snij er 6 cirkels uit.
5
Verdeel de frangipane over de onderste helft van de cirkels tot op 1 cm van de rand.
6
Plooi de bovenste helft erover en maak de randen dicht door ze samen te drukken met de vingers en dan plat te duwen met een lepel.
7
Bestrijk met het opgeklopte ei gemengd met 1 KL water.
8
Laat 10 tot 15 min. bakken in een warme oven (stand 7-8, 220° C).
Frangipaneflapjes is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker