Mousse met ahornsiroop

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de blauwe bosbessen of bosvruchten in een slakom en giet ze in een puntzeef. Verdeel ze over individuele schaaltjes.
  • 2 Breng 25 cl ahornsiroop aan de kook en laat nog 5 minuten doorkoken totdat u een dikke siroop heeft.
  • 3 Klop het eiwit samen met een mespuntje zout stijf en verwerk er vervolgens, in een fijn straaltje en terwijl u voortdurend klopt, de warme ahornsiroop en de rum in.
  • 4 Giet de mousse over de blauwe bosbessen en laat 3 u opstijven in de koelkast.
  • 5 Nappeer de mousse bij het opdienen met een beetje ahornsiroop en serveer heel koel.

Mousse met ahornsiroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept