1 Verwarm de oven voor op stand 6 (180° C). Spoel de rode vruchten en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Giet ze samen met 50 g suiker in een grote kom en meng voorzichtig. Beboter een ovenschotel.
2 Laat de hele amandelen 1 tot 2 min. kleuren in een pan met antiaanbaklaag. Hak ze grof.
3 Doe de boter, de rest van de suiker, de bloem, de kaneel, 1 mespunt zout en het amandelpoeder in een grote kom. Vermeng met je vingers. Verbrokkel het deeg tussen je handen tot je “grof zand” krijgt. Voeg tot slot de stukjes amandel toe.
4 Verdeel 1/3 van de mengeling over de beboterde ovenschotel. Bedek met een gelijkmatige laag rode vruchten en vervolgens met de rest van de mengeling. Laat 25 min. bruinbakken in een hete oven. Dien warm of lauw op en werk af met een bolletje vanille-ijs.
Crumble van rode vruchten is een recept van Delhaize