2 Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
3 Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
4 Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
5 Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
6 Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
7 Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
8 Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
9 Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast. 1
0 Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen. 1
1 Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom. 1
2 Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is). 1
3 Wacht 5 min. en serveer.
Crème brûlée met speculaas is een recept van Delhaize