Chocoladetaart met kruidensmaak

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5).
  • 2 Strijk een rechthoekige taartvorm (21 op 28 cm) in met boter.
  • 3 Bedek de randen en de bodem met vetvrij papier.
  • 4 Breek de chocolade in stukken en laat ze smelten au bain marie.
  • 5 Strijk ze dan glad met behulp van een spatel.
  • 6 Klop de eieren met een vork.
  • 7 Zeef de bloem met de kaneel en het bakpoeder.
  • 8 Klop de boter en de suiker tot een bleek mengsel in een kom.
  • 9 Voeg er onder voortdurend roeren het mengsel op basis van bloem aan toe, vervolgens de geklopte eieren, de gember en de limoenschil. 1
  • 0 Meng er dan de gesmolten chocolade onder en roer het geheel krachtig om. 1
  • 1 Giet het deeg in de vorm en maak het bovenste glad met de bolle kant van een lepel. 1
  • 2 Laat het 25 minuten bakken in een warme oven. 1
  • 3 Haal de vorm uit de oven. 1
  • 4 Laat de taart 5 minuten rusten en draai ze dan om op een rooster. 1
  • 5 Verwijder het bakpapier en draai ze om op een andere rooster. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in punten. Hak de gekonfijte sinaasappel grof en versier er de taart mee.

Chocoladetaart met kruidensmaak is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Azijn Met Provencaalse Kruiden
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenolie
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidig Italiaans Tomatenbrood
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept