2 Strijk een rechthoekige taartvorm (21 op 28 cm) in met boter.
3 Bedek de randen en de bodem met vetvrij papier.
4 Breek de chocolade in stukken en laat ze smelten au bain marie.
5 Strijk ze dan glad met behulp van een spatel.
6 Klop de eieren met een vork.
7 Zeef de bloem met de kaneel en het bakpoeder.
8 Klop de boter en de suiker tot een bleek mengsel in een kom.
9 Voeg er onder voortdurend roeren het mengsel op basis van bloem aan toe, vervolgens de geklopte eieren, de gember en de limoenschil. 1
0 Meng er dan de gesmolten chocolade onder en roer het geheel krachtig om. 1
1 Giet het deeg in de vorm en maak het bovenste glad met de bolle kant van een lepel. 1
2 Laat het 25 minuten bakken in een warme oven. 1
3 Haal de vorm uit de oven. 1
4 Laat de taart 5 minuten rusten en draai ze dan om op een rooster. 1
5 Verwijder het bakpapier en draai ze om op een andere rooster. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in punten. Hak de gekonfijte sinaasappel grof en versier er de taart mee.
Chocoladetaart met kruidensmaak is een recept van Delhaize