1 Smelt de boter, roer de bloem erbij en laat het geheel even zachtjes koken.
2 Voeg beetje bij beetje de melk toe.
3 Laat goed opnemen en verwarm.
4 Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
5 Roer 3 eierdooiers bij de saus. De andere 2 kan u bewaren voor een ander gerecht.
6 Roer de grofgehakte chocolade met de rozijnen door de saus: laat de chocolade smelten.
7 Klop 3 eiwitten stijf en schep ze door de saus.
8 Schep de chocolademassa in een ingevette ovenschaal en zet direct in een voorverwarmde oven van 175°C.
9 Laat de soufflé in ongeveer 45 minuten rijzen. 1
0 Splits de resterende eieren en klop de eiwitten stijf, klop de poedersuiker en 1 eetlepel eierdooier luchtig erdoor tot het geheel mooi met het wit is vermengd. 1
1 Neem de soufflé uit de oven, schep het eiwitschuim erop, zet het terug in de oven en laat het schuim licht kleuren. 1
2 Serveer warm.
Chocoladesoufflé met eiwitschuim is een recept van Delhaize