Chocoladesoufflé met eiwitschuim

4
35 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter, roer de bloem erbij en laat het geheel even zachtjes koken.
  • 2 Voeg beetje bij beetje de melk toe.
  • 3 Laat goed opnemen en verwarm.
  • 4 Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Roer 3 eierdooiers bij de saus. De andere 2 kan u bewaren voor een ander gerecht.
  • 6 Roer de grofgehakte chocolade met de rozijnen door de saus: laat de chocolade smelten.
  • 7 Klop 3 eiwitten stijf en schep ze door de saus.
  • 8 Schep de chocolademassa in een ingevette ovenschaal en zet direct in een voorverwarmde oven van 175°C.
  • 9 Laat de soufflé in ongeveer 45 minuten rijzen. 1
  • 0 Splits de resterende eieren en klop de eiwitten stijf, klop de poedersuiker en 1 eetlepel eierdooier luchtig erdoor tot het geheel mooi met het wit is vermengd. 1
  • 1 Neem de soufflé uit de oven, schep het eiwitschuim erop, zet het terug in de oven en laat het schuim licht kleuren. 1
  • 2 Serveer warm.

Chocoladesoufflé met eiwitschuim is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Îles flottantes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Spekkoek
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladesouffle
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
chocoladesouffle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte Chocoladesouffle
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladesouffle Cake Met Sinaasappelcaramelsaus
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept