Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in blokjes, leg ze in een schotel en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min.
  • 2 Roer halverwege de kooktijd om.
  • 3 Doe er de suiker bij en prak alles met een vork.
  • 4 Laat lauw worden.
  • 5 Verkruimel de speculoos en meng goed met de gesmolten boter.
  • 6 Smeer de rand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
  • 7 Druk het speculoosmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de vorm.
  • 8 Prak de ricotta met een vork, doe er de fijngeraspte sinaasappelschil bij, het kaneelpoeder en de eieren.
  • 9 Meng met de garde, voeg dan de pompoenpuree toe. 1
  • 0 Giet in de vorm en bak 50 min. in de oven. 1
  • 1 Laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan. 1
  • 2 Laat de cake afkoelen in de vorm, dek af en zet enkele uren in de koelkast. 1
  • 3 Breng de room in een kleine steelpan aan de kook. 1
  • 4 Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. staan. 1
  • 5 Meng met de garde tot een gladde saus. Neem de cake uit de vorm en serveer met de lauwe chocoladesaus.

Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept