Bitterkoekjes-griesmeelpuddinkjes

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk aan de kook.
  • 2 Maak de schil van één van de sinaasappelen goed schoon, schil dun, verwijder het wit en rasp de schil dun.
  • 3 Voeg sinaasappelrasp, vanillesuiker en griesmeel toe aan de melk en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • 4 Roer af en toe om aanzetten aan de bodem van de pan te voorkomen.
  • 5 Schil de andere 2 sinaasappelen dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op.
  • 6 Pers de eerste sinaasappel uit, vermeng het sap met de likeur en laat de bitterkoekjes hierin 10 minuten weken.
  • 7 Klop de eieren met de suiker tot een witte schuimige massa.
  • 8 Roer van het vuur de eierschuim bij het griesmeel, blijf roeren en laat alles op temperatuur komen (maar niet koken) tot een mooie dikke pudding ontstaat.
  • 9 Verdeel de bitterkoekjes over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes en schep de griesmeelpudding erop. 1
  • 0 Dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. 1
  • 1 Schik de puddinkjes op een bordje en versier met partjes sinaasappel.

Bitterkoekjes-griesmeelpuddinkjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Griesmeelpudding Met Saus Van Boerenmeiden
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Soestaartjes met framboos
15 min-
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruityoghurt met bitterkoekjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept