Eendenfilet met gekonfijte radijsjes

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en droog de sla en de radijsjes.
  • 2 Fruit de radijsjes in hete boter in de pan. Voeg peper en zout toe en bestrooi met griessuiker.
  • 3 Besprenkel met azijn en voeg 2 eetlepels water toe.
  • 4 Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten konfijten op laag vuur. De radijsjes moeten binnen zacht zijn.
  • 5 Steek de ovengrill aan.
  • 6 Maak insnijdingen in het vel van de eendenfilets en laat ze 3 minuten bakken op hoog vuur langs de kant van het vel, in een pan met antikleeflaag.
  • 7 Draai de filets om en laat ze nog 1 minuut bakken op een matig vuur: de binnenkant moet lichtroze blijven en het vel moet lekker krokant zijn.
  • 8 Snij de slablaadjes in reepjes. Meng de sla in een slakom met de vinaigrette en 1 eetlepel braadvocht van de filets.
  • 9 Snij de filets in fijne plakjes en laat ze nog 1 minuut grillen. 1
  • 0 Verdeel de salade over de borden. Leg er de plakjes filet op samen met de radijsjes en dien onmiddellijk op.

Eendenfilet met gekonfijte radijsjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept