Fazantenhen met erwtenroomsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de Ardense ham in fijne reepjes.
  • 2 Dompel de grelotuien 1 minuut in gezouten kokend water en laat ze grondig uitlekken.
  • 3 Doe zout en peper op de fazantenhen en braad ze in een gietijzeren stoofpan in olie en 30 g hete boter: ze moet aan alle kanten goudbruin zijn.
  • 4 Voeg de gevogeltefond erbij, dek af en laat nog 20 minuten bakken op matig vuur.
  • 5 Voeg er vervolgens de uien, tijm en hamreepjes bij.
  • 6 Meng en laat nog 20 minuten op zacht vuur en met deksel koken.
  • 7 Kook ondertussen de erwten 15 minuten in gezouten kokend water.
  • 8 Laat uitlekken en mix ze tot een fijne puree.
  • 9 Giet in een steelpan met de room en de resterende boter. 1
  • 0 Doe er zout en peper op en laat nog 5 minuten sudderen op zacht vuur. 1
  • 1 Snij de fazantenhen in 8 stukken, schik ze samen met de garnituur (uien en ham) en de erwtenpuree op een voorverwarmde dienschotel.

Fazantenhen met erwtenroomsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde fazantenhen met kastanjepuree
0 min
Bekijk recept
Gebraden fazant met champignons
0 min
Bekijk recept
Fazant met in vermout gestoofd witloof
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept