Kalfsragout op oude wijze

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis de champignons. Schil de uitjes. Pers een halve citroen.
  • 2 Braad de blokjes vlees heel licht bruin in 50 g warme boter.Kruid ze met zout en peper, bestrooi ze met bloem en houd ze warm.
  • 3 Fruit intussen de fijngehakte ui gedurende 5 minuten, voeg er de schijfjes wortel, de groene kruiden en de kalfsfond aan toe.
  • 4 Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten op matig vuur staan.
  • 5 Voeg de vleesblokjes erbij, meng, doe het deksel er weer op en laat 1 uur verder stoven op een laag vuurtje.
  • 6 Blancheer de uitjes 5 minuten in gezouten kokend water en laat ze goed uitdruipen.
  • 7 Bak in afzonderlijke pannen de champignons 10 minuten in 25 g hete boter en de uitjes 15 minuten met het deksel op de pan in 25 g boter.
  • 8 Verwijder de blokjes vlees uit de stoofpan, voeg de room erbij en laat voor de helft indikken. Scheid het eiwit van de dooiers.
  • 9 Neem de stoofpan van het vuur en roer er de eierdooiers en het citroensap door 1
  • 0 Leg de stoofingrediënten weer in de stoofpan en doe er ook de champignons en de uitjes bij. 1
  • 1 Laat nog 5 minuten verder stoven op laag vuur, zodat alle ingrediënten opwarmen en de saus indikt. 1
  • 2 Bestrooi met gehakte peterselie en dien warm op met gestoomde aardappelen.

Kalfsragout op oude wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Croissantje ragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleesragout met kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept