1 Maal de amandelen fijn. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Spoel de rozijnen.
2 Bak de kwartels goudbruin in een stoofpan in 10 g warme boter en olie.
3 Voeg er de dadels, de helft van de rozijnen, de wijn, de “4-kruiden”, zout en peper aan toe. Roer alles om.
4 Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 30 min. sudderen op een zacht vuur. Bereid het griesmeel volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
5 Voeg er de rest van de boter samen met de rest van de rozijnen, de amandelen, de pistaches en de koriander aan toe en meng het geheel.
6 Haal de kwartels uit de pan en hou ze warm. Laat de saus 2 min. indikken op een matig vuur. Schik de kwartels op warme borden.
7 Maak 4 balletjes van het griesmeel met behulp van twee eetlepels en schik ze rond de kwartels. Zeef de saus en giet ze over de kwartels. Bestrooi ze met sesamzaad en dien ze op.
Kwartels duizend-en-één-nacht is een recept van Delhaize