1 Laat de gezouten en gepeperde kwartels in een stoofpan met dikke bodem 5 minuten goudbruin worden in hete olijfolie.
2 Zet ze opzij en giet het braadvet weg. Blus de bakbodem met de wijnazijn en voeg er de porto, de wildfond, de honing en het sinaasappelsap bij.
3 Leg de kwartels, de gehakte sjalot en look in de stoofpan. Meng, voeg er de salie en tijm bij. Dek af en laat 20 minuten op zacht vuur doorkoken.
4 Voeg er de schijfjes sinaasappel bij, dek af en laat nog 5 minuten op zacht vuur koken. Schik de kwartels en de garnituur op een warme dienschotel. Laat de pijnboompitten 1 minuut bruinen in een pan met antikleeflaag.
5 Zeef de saus door een fijne puntzeef, giet in een steelpan, breng aan de kook en verwerk er onder voortdurend kloppen de koude boter in klontjes in.
6 Nappeer de kwartels met de warme saus, garneer met de pijnboompitten en dien onmiddellijk op.
Kwartels op de wijze van porto is een recept van Delhaize