Kwartels op de wijze van porto

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gezouten en gepeperde kwartels in een stoofpan met dikke bodem 5 minuten goudbruin worden in hete olijfolie.
  • 2 Zet ze opzij en giet het braadvet weg. Blus de bakbodem met de wijnazijn en voeg er de porto, de wildfond, de honing en het sinaasappelsap bij.
  • 3 Leg de kwartels, de gehakte sjalot en look in de stoofpan. Meng, voeg er de salie en tijm bij. Dek af en laat 20 minuten op zacht vuur doorkoken.
  • 4 Voeg er de schijfjes sinaasappel bij, dek af en laat nog 5 minuten op zacht vuur koken. Schik de kwartels en de garnituur op een warme dienschotel. Laat de pijnboompitten 1 minuut bruinen in een pan met antikleeflaag.
  • 5 Zeef de saus door een fijne puntzeef, giet in een steelpan, breng aan de kook en verwerk er onder voortdurend kloppen de koude boter in klontjes in.
  • 6 Nappeer de kwartels met de warme saus, garneer met de pijnboompitten en dien onmiddellijk op.

Kwartels op de wijze van porto is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept