Zoek
Koolvis met garnalen en brie
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40 g boter
50 g brie
5 cl droge witte wijn
100 g grijze garnalen
1 teentje knoflook
600 g moten of filets van koolvis
1 snuifje paprikapoeder
1 preiwit
20 cl visfumet
Bereiding
1
Snij de witte preistengel in schijven. Pers de knoflook. Giet de visfumet en de witte wijn in een kookpan en breng alles de kook.
2
Doe de vis in de court-bouillon, minder het vuur en kook 10 minuten op laag vuur.
3
Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de preischijfjes. Voeg zout, peper, de geperste knoflook en een scheutje water toe.
4
Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren.
5
Haal de vis, zodra hij gaar is, voorzichtig uit de kookpan met een schuimspaan en houd hem warm op een dienschotel.
6
Laat de kookjus op hoog vuur voor de helft indikken. Voeg er de room bij, meng en laat opnieuw voor helft indikken.
7
Voeg de brie en een mespunt paprika bij de ingedikte saus. Mix alles en breng op smaak.
8
Voeg de vis, de garnalen en de prei bij de saus en warm het geheel 3 minuten op een laag vuur, met het deksel op de pan.
Koolvis met garnalen en brie is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept