Zoek
Koolvisfilets met smeltende sjalotten
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels arachide-olie
25 g boter
24 cl droge witte wijn
1 zakje gedroogde court-bouillon
1 gehakte peterselie
16 sjalotten
4 vastkokende aardappelen
1 snuifje zout van Guérande
4 zwarte koolvis
1 zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Bestrijk de sjalotten met olie en wikkel ze in aluminiumpapier. Leg ze op een bakplaat en laat ze 30 min. braden in een hete oven (th. 6 = 180°C).
2
Bereid 2 l court-bouillon waar u de witte wijn bijgiet.
3
Dompel de koolvisfilets in de koude court-bouillon en breng alles zachtjes aan de kook. Laat nog 8 min. lichtjes razen.
4
Leg de filets opzij, hou ze warm en filter de kookjus. Stoom de aardappelen. Rol ze in de boter, bestrooi ze met Guérande-zout en peper.
5
Verwijder het aluminiumpapier en schik 4 smeltende sjalotten, 1 aardappel, 1 visfilet en enkele blaadjes tuinkers op elk bord.
6
Giet in elk bord 2 eetlepels gefilterde court-bouillon en versier alles met fijngesneden peterselie.
Koolvisfilets met smeltende sjalotten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse vispakketjes
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde vis met doperwtjespuree
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in knoflooksaus met tomaatjes
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept