Bananen-notenbrood

10
15 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier. Prak de banaan en snijd de dadels in plakjes. Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.
  • 2 Zeef de bloem, kaneel, zout en het bakpoeder boven een grote kom. Mix de boter met een mixer tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en vervolgens de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
  • 3 Schep de bananenpuree, dadels en gehakte noten door het beslag en verdeel over de cakevorm. Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag. Bak de cake in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Controleer na 40 min. op gaarheid door de satéprikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • 4 Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Bananen-notenbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Borreltosti's met oude kaas
35 min-
Bekijk recept
Knapperige toast met rucolaomelet
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept