1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier. Prak de banaan en snijd de dadels in plakjes. Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.
2 Zeef de bloem, kaneel, zout en het bakpoeder boven een grote kom. Mix de boter met een mixer tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en vervolgens de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
3 Schep de bananenpuree, dadels en gehakte noten door het beslag en verdeel over de cakevorm. Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag. Bak de cake in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Controleer na 40 min. op gaarheid door de satéprikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
4 Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.