Abrikozen-notenplaatcake

4
60 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Leg op een bakplaat 2 royale vellen bakpapier. Teken er een vierkant van 30 x 30 cm op. Vouw de randen omhoog en eventueel dubbel. Maak vorm die nu ontstaat op de hoeken vast met paperclips.
  • 2 Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 225 g suiker en een snuf zout zacht. Klop er een voor een de eieren en tenslotte 125 g jam en de kaneel door. Zeef het bakmeel boven de kom en mix tot een glad beslag.
  • 3 Schep het beslag in de papieren bakvorm en strijk glad. Verdeel de abrikozen en de noten over het beslag.
  • 4 Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Laat de cake op de bakplaat afkoelen.
  • 5 Verwarm de resterende 25 g jam met het water. Bestrijk de cake ermee. Snijd de cake in 16 stukken.

Abrikozen-notenplaatcake is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept