1 Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge stukje eraf. Kook de asperges 5 min. Draai het vuur uit en laat ze 20 min. in het kookwater staan.
2 Kook per persoon 1 ei in ca. 6 min. hard, spoel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
3 Verhit de dragonazijn met het water en laat dit in 2 min. op hoog vuur inkoken tot er 1½ el vloeistof over is.
4 Haal de pan van het vuur. Splits de rest van de eieren. Klop met een staafmixer de eidooiers met het azijnmengsel in een kom los. Verwarm een sauskom en de borden voor.
5 Verwarm de vloeibare margarine in een steelpan. Giet het in een dun straaltje bij het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen tot de saus gebonden is.
6 Breng de saus op smaak met citroensap en peper en zout en schenk hem in een sauskom. Giet de asperges af en verdeel ze over de borden.
7 Strooi als garnering wat verse peterselie over de asperges en serveer ze met plakjes beenham en halve eieren. Serveer de saus apart.
Asperges met hollandaisesaus is een recept van Jumbo