1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed de bodem van de taartvorm met het bakpapier, vet de rand met de boter in en bestuif het licht met de bloem.
2 Doe de eieren met de suiker in de beslagkom. Zet de kom in een bak met warm water. Klop met de handmixer de eieren en de suiker met een snufje zout in ca. 10 min. tot lichtgeel, schuimig en dik mengsel.
3 Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder boven het eimengsel en spatel het erdoor. Doe het beslag in de vorm en bak het in de oven in ca. 25 min. gaar. Laat de taart in de oven, met de deur op een kier, 5 min. afkoelen. Laat het daarna buiten de oven verder afkoelen.
4 Klop de slagroom in een kom met de mixer stijf. Klop de kersenjam erdoor. Halveer de taart voorzichtig horizontaal met een scherp (brood)mes. Bestrijk de onderste helft met de slagroom. Zet de bovenste helft erop.
5 Bestuif de taart helemaal met de poedersuiker en zet hem op een taartschaal of een bord. Knip uit het bakpapier een cirkel die ca. 5 cm groter is dan de taart. Knip uit het midden een hartvorm. Leg het bakpapier op de taart, bestrooi het hart met de cacaopoeder en haal het bakpapier er voorzichtig af. Snijd de taart in 8 punten.
Chocoladetaart met kersenroom is een recept van Jumbo