Crème bruleé met bitterkoekjes

4
190 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bitterkoekjes in vieren en verdeel ze over de schaaltjes en besprenkel ze naar wens met de amaretto.
  • 2 Snijd het vanillestokje open, schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, het vanillestokje, het merg en het kaneelstokje aan de kook. Laat de melk afgedekt op laag vuur 5 min. trekken.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop met de mixer de dooiers met de suiker tot een romige bleekgele crème. Neem het vanille- en kaneelstokje uit de room. Schenk het roommengsel al roerend met een houten lepel bij de dooiers. Klop met de mixer tot het mengsel dikker wordt.
  • 4 Schenk het ei-roommengsel op de bitterkoekjes. Bak de crèmes in de voorverwarmde oven in 45 min. gaar, tot de crème stevig voelt.
  • 5 Laat de crèmes afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven en door en door koud te worden.
  • 6 Haal vlak voor serveren de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een crème bruléebrander of onder de hete ovengrill.

Crème bruleé met bitterkoekjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Soestaartjes met framboos
15 min-
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruityoghurt met bitterkoekjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept