Gelepaprikasoep met peterseliepesto

4
55 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op het snijvlak op de bakplaat. Rooster de paprika 30 min. in de voorverwarmde oven of tot er zwarte blazen op het vel ontstaan. Neem de paprika uit de oven en laat onder een schone doek 5 min. afkoelen. Trek het vel eraf en snijd de paprika in brede repen.
  • 2 Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de sjalotjes met 2 teentjes knoflook. Schep de paprika erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
  • 3 Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes.
  • 4 Pureer intussen met de staafmixer in een hoge maatbeker 1 teentje knoflook met de pijnboompitten, de bladpeterselie en de laatste 6 el olijfolie. Roer 2-3 el geraspte kaas erdoor tot een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper.
  • 5 Maak de staafmixer schoon en pureer de soep van het vuur af glad. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en maak af met een dot crème fraîche en een lepeltje peterseliepesto. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Gelepaprikasoep met peterseliepesto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Caprese met peterseliepesto
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met peterseliepesto en gedroogde vruchten
Hoofdgerecht
Bekijk recept