1 Smelt 25 g boter in een ruime hapjespan. Bak de uienringen 4 min. Schep de rodekool erdoor. Voeg de wijn, het vocht van de stoofperen en zout en peper naar smaak toe. Stoof de rodekool afgedekt in 1 uur gaar.
2 Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verdeel intussen de stoofperen over de rodekool en stoof de laatste 15 min. mee.
3 Smelt 25 g boter in een kleine braadpan. Braad de gehaktballen rondom goudbruin aan. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en braad ze in 12-15 min. gaar.
4 Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en de laatste 25 g boter tot een smeu‹ge puree. Breng op smaak met zout en peper.
5 Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden. Schep de rodekool, de stoofpeer en de gehaktballen ernaast. Lekker met grove mosterd.
Gestoofde rodekool met stoofpeertjes en gehaktbal is een recept van Jumbo