Gestoofde rodekool met stoofpeertjes en gehaktbal

4
90 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 25 g boter in een ruime hapjespan. Bak de uienringen 4 min. Schep de rodekool erdoor. Voeg de wijn, het vocht van de stoofperen en zout en peper naar smaak toe. Stoof de rodekool afgedekt in 1 uur gaar.
  • 2 Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verdeel intussen de stoofperen over de rodekool en stoof de laatste 15 min. mee.
  • 3 Smelt 25 g boter in een kleine braadpan. Braad de gehaktballen rondom goudbruin aan. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en braad ze in 12-15 min. gaar.
  • 4 Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en de laatste 25 g boter tot een smeu‹ge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden. Schep de rodekool, de stoofpeer en de gehaktballen ernaast. Lekker met grove mosterd.

Gestoofde rodekool met stoofpeertjes en gehaktbal is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept