1 Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, de basterdsuiker en een snuf zout in een ruime kom. Voeg de boter, 1 eidooier en 2 el van de melk toe. Kneed het geheel met de mixer of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
2 Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Rol de twee stukken deeg uit tot 3 mm dikte. Bekleed de vorm met 1 deeglap.
3 Meng 2 eidooiers met de limoenrasp, het -sap en de mandarijnrasp door het amandelspijs. Verdeel de amandelspijs tot op 1 cm van de rand over de deegbodem. Leg er de 2e deeglap op en druk de randen van het deeg goed samen.
4 Druk de amandelen in de speculaas. Klop de laatste eidooier los met de rest van de melk. Bestrijk de bovenkant ermee.
5 Bak de speculaas in de voorverwarmde oven in 50 min. goudbruin en gaar. Laat de speculaas uit de oven 10 min. rusten. Verwijder de vorm en laat de speculaas op een taartrooster helemaal afkoelen.